1. Een goed cv is het halve werk

Ken je het gezegde: “You never get a second chance to make a good first impression”? Dit geldt niet alleen wanneer je iemand face-to-face ontmoet. Dit geldt ook zeker wanneer je solliciteert. En dan is het misschien zelfs wel lastiger, want dan kun je je charmes niet in de strijd gooien en moet je het hebben van je brief en vooral ook je cv.

Maar hoe vind je de balans tussen aan de ene kant opvallen en aan de andere kant professioneel overkomen?
Voor het opstellen van je cv zou je gebruik kunnen maken van een template. Let er dan wel op dat je alleen de informatie behoudt die op jou van toepassing is en zorg voor een herkenbare foto met een zakelijke look.

Kijk hier voor nog meer tips over de inhoud van je cv. Nog een extra tip van ons: laat je cv even door iemand anders nalezen, om te voorkomen dat er taalfouten in staan, want dat is eigenlijk een no kan…

2. Gmail heeft de voorkeur

Bij Alembo zijn we DigiSmart en staan we op verschillende manieren ook online met elkaar in contact. Eén van de belangrijkste middelen die we gebruiken is e-mail. Wij maken veel gebruik van Google applicaties en daarom is het erg handig als ook jij een Gmailaccount tot je beschikking hebt. Heb je nog geen Gmailaccount? Maak er dan één aan en doe dit bij voorkeur met gebruik van je voor- en achternaam; zakelijk gezien een stuk professioneler en vooral ook handig om in één oogopslag te kunnen zien welk e-mailadres bij jou hoor. Een Gmailaccount aanmaken is gratis en doe je hier.

2. Gmail heeft de voorkeur

Bij Alembo zijn we DigiSmart en staan we op verschillende manieren ook online met elkaar in contact. Eén van de belangrijkste middelen die we gebruiken is e-mail. Wij maken veel gebruik van Google applicaties en daarom is het erg handig als ook jij een Gmailaccount tot je beschikking hebt. Heb je nog geen Gmailaccount? Maak er dan één aan en doe dit bij voorkeur met gebruik van je voor- en achternaam; zakelijk gezien een stuk professioneler en vooral ook handig om in één oogopslag te kunnen zien welk e-mailadres bij jou hoort. Een Gmailaccount aanmaken is gratis en doe je hier.

3. Wees voorbereid

Wanneer je bij ons solliciteert, zijn een aantal documenten van jou voor ons van belang:

  1. Identiteitsbewijs
  2. Bankrekeningnummer
  3. Diploma’s
  4. Eventuele getuigschriften en referenties

Zorg ervoor dat je deze documenten zowel op papier als digitaal paraat hebt.

Wil je weten hoe ons sollicitatieproces eruit ziet?

Bekijk dan de video hieronder