Xaviera

Ik ben Xaviera Spong. Als seniormedewerker van de afdeling Content & Webservices ben ik voor een groot deel belast met het schrijven van teksten voor verschillende websites. Daarnaast doe ik ook de coördinatie van projecten en zorg ik ervoor dat hetgeen we opleveren van goede kwaliteit is.

Binnen Alembo heb ik op verschillende afdelingen als Teamleider mogen fungeren. Dit was voor mij prettig maar ook zeer leerzaam. Het werk isaltijd interessant, maar werken met verschillende gedreven en dynamische mensen is iets waar ik elke dag van geniet. Ik heb altijd collega’s gehad van wie ik elke dag leer, die me motiveren en waarmee ik af en toe ook leuke dingen mee doe zoals uiteten of naar de film gaan.

Het is dankzij de prettige werksfeer ook aangenaam om elke dag naar het werk te gaan. Het werk op de afdeling Content & Webservices is ook heel divers, wat maakt dat je bijvoorbeeld steeds op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen en de nieuwste trends op verschillende gebieden.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is vooral het managen van verschillende projecten. Elk project is anders en heeft een andere aanpak nodig. Het is dus ook noodzakelijk dat je stressbestendig bent. Ook snel oppakken van informatie en dit meteen toepassen is waar ik nu dankzij werken bij Alembo heb aangeleerd. Omgaan met verschillende mensen, goed communiceren en samenwerken zijn ook zaken die hebben bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werken bij Alembo betekent voor jou alleen maar positieve groei. Sta elke dag op met een missie om naar Alembo toe te gaan om iets bij te leren. Geniet vooral van je werk, maak het je eigen; dat maakt dat je vooral gaat houden van wat je doet. Niets is leuker dan werken aan iets of iets doen waarvan je houdt.

Ik werk aan de Plutostraat. Dit is ideaal omdat het op slechts 5 minuten afstand is van mijn huis. Los daarvan is het ook aangenaam om te werken in een rustige woonwijk. Mijn teamleider heeft meer een delegerende stijl van leidinggeven. Dit omdat de meeste medewerkers precies weten wat hun verantwoordelijkheden zijn. Elke medewerker heeft zijn of haar specialiteiten en deze worden optimaal benut. De teamleider heeft een helicopterview op het geheel en stuurt en ondersteunt waar nodig.

Ik ben ongeveer 9 jaren geleden gestart bij Alembo en had daarvoor geen andere baan. Ik zat toen nog op de Anton de Kom Universiteit van Suriname en kon als parttimemedewerker mijn baan goed combineren met school.

Werken bij Alembo heeft voor mij niet alleen op werkgebied een positieve invloed gehad. Maar doordat ik nu een persoonlijke groei heb meegemaakt, is het me gelukt mezelf uit te dagen. Doordat ik dagelijks bezig ben met mijn passie schrijven bij Alembo, heb ik de moed bij elkaar geraapt om mee te doen aan Suripop. Mijn compositie is uit de 71 inzendingen gekozen en ik zit nu in de finale. Met behulp van mijn collega’s die me steeds de motivatie geven maar ook hun eerlijke en kritische mening over mijn tekst, heb ik deze mijlpaal kunnen behalen.