Verklaring van Paramaribo getekend

Op 9 juni 2016 heeft de vereniging Parea voor gay professionals in Suriname de Workplace Pride-conferentie georganiseerd in Suriname. Het doel van deze conferentie was het stimuleren van diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer.

Vandaag was het de tweede keer dat werkgevers de ‘Verklaring van Paramaribo’ konden tekenen. Namens Alembo heeft Barbara Meije, HR manager, de Verklaring van Paramaribo getekend. Door het tekenen van deze verklaring heeft Alembo zich formeel uitgesproken dat zij inhoud geeft en zal blijven geven aan het ondersteunen van gelijkheid voor werknemers in zaken zoals voorzieningen, carrièremogelijkheden voor haar werknemers.

Alembo heeft al jarenlang een genderneutraal beleid. We hebben dit o.a. verwoord in de Gedragscode, het Arbeidsreglement en voorzieningen. Dit is een mooie en goede basis. Toch kunnen we nog meer doen om werknemers te stimuleren gebruik te maken van de mogelijkheden om vanuit gelijkheid te handelen, te leven, te zijn wie je bent binnen en buiten Alembo. Een mooie HR uitdaging die we inhoud zullen geven.

Eline Verhek