Alembo, opgericht in 2005
Op verzoek van Nederlandse bedrijven die hun kosten wensten te verlagen, is Alembo in 2005 gestart met het verrijken van informatie. Concreet was dit het opzoeken van openbaar beschikbare informatie, waarmee bedrijfsprofielen werden verrijkt en de desbetreffende klanten een hogere conversie realiseerden.
In de afgelopen jaren heeft Alembo een loyale klantenkring opgebouwd en nieuwe diensten aan haar portfolio toegevoegd, zoals administratieve werkzaamheden, content-management en data-entry. We zijn inmiddels gegroeid naar circa 150 medewerkers en zien met name op het vlak van business process outsourcing en content-management veel klantvragen.
Door te werken met de modernste ICT-oplossingen zijn wij in staat om veilig, op afstand mee te werken met klanten, desgewenst in de systemen van klanten.

Kernwaarden
Onze missie wordt ondersteund door drie kernwaarden: Klantgerichtheid, Kennis, en Kwaliteit.

Missie:
Alembo gaat voor succes door continue verbetering. Door onze processen continu te verbeteren, levert Alembo een bijdrage aan de groei en succes van klanten én personeel.
De toegevoegde waarde van Alembo ligt op het terrein van leren en veranderen. Alembo is in staat om deze expertise integraal toe te passen in de praktijk. Kernwaarden in het werk van Alembo zijn: klantgerichtheid, kennis en kwaliteit. Alembo laat de klant het beoogd resultaat bereiken. Alembo wil zijn medewerkers een leer- en werkomgeving bieden waarin zij zich als persoon en als professional kunnen ontwikkelen.

Klantgerichtheid.
Wij nemen de zorgen van de klant over, leveren conform afspraak, geven advies over verbetermogelijkheden en werken samen in het continu verbeteren van de dienstverlening. Alembo is een solide basis voor de klant. Waar nodig en gewenst schalen wij snel op of af. Hiermee zijn wij in staat om optimale flexibiliteit te leveren.

Kennis.
Alembo biedt een leer- en werkomgeving waar medewerkers zich als persoon en professional verder kunnen ontwikkelen. Dit doen wij door interne trainingen en door middel van persoonlijk ontwikkelprogramma’s. Onze klanten ervaren gemotiveerde hoog opgeleide medewerkers, die meewerken aan continue verbeteringen.

Kwaliteit.
De kwaliteit en productie is in het overgrote deel van de trajecten hoger dan door de klanten zelf is bereikt. Dit doen wij door ervaringen op eerdere trajecten toe te passen in nieuwe trajecten. Dit in combinatie met het continu zoeken naar verbeteringen van de werkzaamheden, het opleiden van eigen mensen, goede werkomgeving, goede samenwerking en afspraken met de klant en het continu doorvoeren van verbeteringen.