Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Alembo vindt maatschappelijk betrokken ondernemen een belangrijke pijler van de business omdat wij een duurzame betekenis willen geven aan de rol die we vervullen in de samenleving. Bij Alembo is sprake van een innovatieve leer-werkomgeving, waar ontwikkelen centraal staat, en dat delen we graag met anderen. We doen dit door het uitvoeren van projecten die een blijvende toegevoegde waarde opleveren, zowel voor de betrokken organisatie als voor onze medewerkers; voor hen zijn het onvergetelijke ervaringen die zij opdoen in het samen opzetten en uitvoeren van een project.

In 2019 zijn de 2 projecten:

  1. Het digitaliseren van de plantencollectie van het Nationaal Herbarium Suriname;
  2. Het ondersteunen van kindermuseum Villa Zapakara bij de nieuwe tentoonstelling Sranan Krakti en het opzetten van FabLab Junior.

Hiernaast maakt Alembo ook nog onderdeel uit van Un Birti; een samenwerking tussen bedrijven uit onze buurt die zich graag belangeloos inzetten voor hun woon- en/of werkomgeving. Volg de Facebookpagina van Un Birti om op de hoogte te blijven van al onze gezamenlijke activiteiten.

Landelijke Typewedstrijd

Alembo draagt graag bij aan de digitale ontwikkeling van haar medewerkers én van de Surinaamse samenleving. Ieder jaar organiseerden we daarom voor onze medewerkers al een interne typewedstrijd (Fast Fingers) en in 2019 hebben we besloten om deelname aan deze wedstrijd voor iedereen mogelijk te maken. Met een nieuw concept en een nieuwe typetool hebben we in augustus alle Surinamers een week lang de tijd gegeven om mee te doen aan de voorronde van de allereerste Landelijke Typewedstrijd en honderden mensen hebben hier gehoor aan gegeven. Een wedstrijd sluit je natuurlijk af met een winnaar, daarom hebben we op 24 augustus de grote finale georganiseerd. Nieuwsgierig naar het verloop van de finale en de uiteindelijke winnaar? Check de video!

Villa Zapakara

Bij Alembo steken we met alle liefde onze tijd en energie in ons maatschappelijk betrokken ondernemerschap.

Helemaal als het om zulke leuke projecten als de heropening van Villa Zapakara gaat! Voor de nieuwe tentoonstelling Sranan Krakti heeft een team Alembo’ers geholpen met allerlei leuke, leerzame en soms gewoon nodige klusjes. En tijdens de opening op 30 maart 2019 waren we er natuurlijk ook bij.

Sranan Krakti neemt je mee op avontuur, waarbij je de kracht in jezelf, de natuur, het land en de cultuur leert ontdekken. Ga het vooral zelf ervaren, want bij Villa Zapakara ontdek je de wereld!

Un Birti

Un Birti is uit de startblokken! Op 7 april 2019 hebben we onze gezamenlijke Sport-, Spel- en Dansdag gehouden en dat was een groot succes!

Nationaal Herbarium Suriname

Planten hebben een hele belangrijke functie in ons leven; denk maar eens aan zuurstof, voeding en medicatie. Het is daarom heel belangrijk om zoveel mogelijk te leren van en over deze natuurschatten en daarom worden over de hele wereld al eeuwenlang plantgegevens bewaard in zogeheten herbaria.

Het digitale tijdperk waarin we nu leven biedt ons de mogelijkheid om deze plantenarchieven te digitaliseren en op te slaan in een database, zodat deze gegevens veel toegankelijker worden. Bij Alembo voeren wij, voor klanten over de hele wereld, een belangrijk deel van dit proces uit. En nu hebben we dat, vanuit maatschappelijk betrokken ondernemerschap, ook voor ons eigen Nationaal Herbarium Suriname gedaan.

Bekijk de video om te zien hoe deze samenwerking tot stand is gekomen en hoe het proces om een digitaal plantenarchief te creëren in zijn werk gaat. Team Herbaria laat het je graag zien.