Voor de rest van jaar 2022 hebben wij een groot aantal nieuwe Klantenservice vacatures beschikbaar. Hiervoor organiseren wij elke week testdagen, opgevolgd door sollicitatiegesprekken. Bekijk de Klantadviseur vacature hieronder gauw!

Wie zijn wij?

Alembo is een professionele, innovatieve werkomgeving met een warm hart. Samen met 300 collega’s voeren dagelijks meer dan 200 verschillende klantprocessen uit zoals teksten schrijven, financiële administraties, digitaliseren van aktes of archieven, secretariële werkzaamheden en klantenservices. We werken DigiSmart in een papierloos kantoor waarbij jouw werkgeluk belangrijk is. In onze werkwijze staat zelfontwikkeling centraal. Hiervoor organiseren we leuke events, trainingen voor persoonlijke en professionele groei, adequate coaching en heb je de eigen regie in handen.

Wat ga je doen?

Als klantadviseur ben je verantwoordelijk voor het geven van een geweldige klantbeleving en -ervaring door het beantwoorden van klantvragen over onder meer leveringen, de status van bestellingen en productinformatie via de telefoon, mail en/of chat. Middels goed ontwikkelde gesprekstechnieken  en een betrokken houding sta je elke klant op een tactvolle manier te woord. Het is hierbij niet noodzakelijk dat je reeds ervaring hebt binnen de klantenservicewereld. Hoe dan ook is dit best een uitdaging die humor, inlevings- en relativeringsvermogen van je vraagt. Ook opvolging, DigiSmart zijn en secuur te werk gaan zijn in deze functie belangrijke vaardigheden om de gestelde doelen te behalen.  Omdat wij veelal volgens Europese kantoortijden werken is vroeg starten met werk voor jou prima werkbaar; vaak al vanaf 03:45 uur.
Je groeit elke dag. Jouw performance verbeter je elke dag met de hulp van coaches die adequate begeleiding bieden. Op deze manier ben en blijf je al gauw een happy topper!

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau;
  • Je kunt minimaal 30 uur per week werken, van maandag t/m vrijdag vanaf 03:45 uur ‘s ochtends;
  • Hoewel niet vereist, is werkervaring in een soortgelijke functie een pré;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve skills (praten en schrijven) in het Nederlands;
  • Je vindt het altijd leuk en een uitdaging om de klant een positieve ervaring te geven; 
  • Je hebt een positieve instelling en uitstraling en kan weerstandsgesprekken gemakkelijk aan;
  • Je houdt ervan om met applicaties te werken en bent ook DigiSmart.

Wat bieden wij jou?

  • Professionele, innovatieve en ontwikkelingsgerichte werkomgeving;
  • Leuke, behulpzame en gezellige collega’s;
  • Een waardevast salaris.

Voorafgaand aan het sollicitatiegesprek organiseren wij wekelijks testdagen.
Wij ontvangen je graag en zien vol enthousiasme uit naar jouw sollicitatie!

Nog twijfels?

Solliciteer nu!

Hoe ziet de Sollicitatieprocedure eruit?

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en nodigen je op basis van jouw cv al dan niet uit voor een testronde.

Nu vindt er een testronde plaats om na te gaan in hoeverre jij de werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit zijn meestal algemene kennisvragen, taaltesten en projectinhoudelijke toetsen.

Doel van dit sollicitatiegesprek is om na te gaan in hoeverre jij een match bent met ons als organisatie. Hier gaan we dieper in op jouw persoonlijkheid, motivatie en drijfveren om het werk te kunnen doen. Dit is nog geen zekerheid dat je de sollicitatie met succes hebt doorlopen.

Het contract wordt getekend en dan werk jij officieel ook bij Alembo :)

Nog vragen?

Kijk eerst op de FAQ-pagina en staat je antwoord er niet tussen, stel dan je vraag hieronder.

Bekijk andere vacatures

Nu geen baan voor jou ?
Meld je dan aan voor onze jobalert
Loading