Events

'Fast Fingers'-competitie

Op een ontspannen manier snel en foutloos kunnen typen, is een belangrijke vaardigheid voor het werken bij Alembo. Elk jaar houden we een 'Fast Fingers'-competitie, waar alle medewerkers aan meedoen; ook de parkeerwachter en de interieurverzorgsters. De snelsten stroomden steeds door naar een volgende ronde tot de finaleronde met de 10 allersnelste collega's. De finale werd op een feestelijke wijze gespeeld.

- gepubliceerd op 12 november 2018

Security Awareness Program

In de maand april hebben we ons eerste Security Awareness programma uitgevoerd voor alle medewerkers van Alembo. We hebben gekozen voor een interactieve, creatieve en informatieve aanpak. De achterliggende gedachte is dat instructies werken; het succes wordt echter bepaald door gedrag. In de film wordt een weergave gegeven van de activiteiten die zijn ingezet.

- gepubliceerd op 18 mei 2018

WERKGELUK

Op 6 maart hebben Monic, Ketura, Joshua en Eline de opleiding Werkgelukdeskundige afgerond. De opleiding is met veel passie, inspiratie en kennis gegeven door Gea Peper van Happinessbureau.nl. Als onderdeel van onze strategische visie zullen we binnenkort ludieke, goed uitvoerende en doelgerichte activiteiten uitvoeren om ons Werkgeluk samen met onze collega’s van Alembo te vergroten. In de afgelopen jaren hebben we dit op onze eigen manier al inhoud gegeven. We zijn er van overtuigd dat gelukkige mederwerkers zorgt voor gelukkige klanten.  Met deze nieuwe kennis, inzichten en inspiratie kunnen we dit nu nog beter doen. Wij gaan aan de slag en we gaan de effecten meten. Waarom doen wij dit? Wij geloven erin dat werken aan werkgeluk een positievere flow geeft. Dit betekent meer plezier, zinvolheid, betere relaties en resultaten in je werk ervaren.

 

– gepubliceerd op 8 maart 2018

 

Alembo's New Year's White Party!

Na keihard werken, is er ontspanning nodig. Daar weten wij van Alembo alles van!
Daarom startte Alembo dit nieuwe jaar met een geweldig Nieuwjaarsfeest: De Alembo New Year’s White Party!
Fris, Licht en Nieuw waren de kernwoorden middenin het witte geheel, wat betekent dat we samen met frisse moed en nieuwe energie 2018 ingaan.
Het werd een bruisende avond vol verrassingen, een heerlijke sfeer en geweldige muziek.
Werken bij Alembo betekent dus naast doelen bereiken, ook samen de successen vieren.
Bekijk de video voor indrukken van deze avond.

- gepubliceerd op 12 februari 2018

Ondernemers van Alembo

Op zaterdag 26 augustus 2017 hebben we genoten van het event voor onze eigen ondernemers die bij Alembo werken. Ze waren er alleen of ondersteund door hun familie. Medewerkers van Alembo ondernemen op allerlei manieren naast hun werk bij Alembo en het doel was om dit vandaag te delen. Te delen in wat je doet, te delen in kennis en te netwerken. De sfeer zat er goed in. Ondernemerschap op welke manier je dit dan ook inhoud geeft, in je baan als werknemer, in je business, we vinden het belangrijk. Het zorgt voor het uiten van je passie en ambities, het brengt positieve ervaringen, ontwikkeling en vooruitgang.

Het ondernemerschap kwam tot uiting in de verkoop van spullen zoals: kleding, sieraden, planten, kinderspeelgoed, schilderijen. In creatieve diensten zoals ook tatoeages zetten (echt en henna). En in kennis willen delen bv door scriptiecontrole en -begeleiding of een Excel-cursus. Uiteraard waren er ook culinaire hoogstandjes zoals slush, snacks en lekkere lunches. De 2 sprekers die hun ervaringen met ondernemerschap hebben gedeeld, waren inspirerend en motiverend. De Minister van Binnenlandse Zaken, de heer M. Noersalim en de eigenaar van Mango Bar & Grill, de heer G. Zanaf Khan, onze hartelijke dank hiervoor. Het Rode Kruis was met 3 vrijwilligers aanwezig om een aantal gezondheidsindicaties te kunnen geven zoals bloeddruk, suikerspiegel en MBI. Hartelijk dank hiervoor, jullie hebben bijgedragen aan het onderwerp ‘gezondheidsbewustzijn’.

Alle ondernemers van Alembo en iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen, onze hartelijke dank.

 

 

– gepubliceerd op 5 september 2017

 

Bezoek Natin studenten 1e jaars ICT-richting

Op donderdag 29 juni jl. heeft Alembo in het kader van gastcolleges de 1ste jaars NATIN- ICT studenten op locatie ontvangen. Onze doelen waren de studenten inzicht te geven in het belang van ICT binnen de Business en mogelijkheden te laten zien van de beide studierichtingen Netwerkbeheer en webdevelopment. De studenten kregen eerst een presentatie door o.a. oud Natin studenten die nu als webdeveloper of netwerkbeheerder bij Alembo werken. Zij vertelden o.a. over de applicaties die ze hebben gebouwd voor Alembo en hoe ze te werk zijn gaan.

Daarna hebben de studenten deelgenomen aan een wedstrijd waar er gemeten werd hoe snel ze gegevens in de DETA-applicatie konden invoeren. De 7 snelste studenten ontvingen elk een presentje. Wij hebben het ontzettend leuk gevonden om ervaringen en kennis te mogen delen. De groep hebben wij ervaren als leergierig en enthousiast. Het was een succesvolle dag!

– gepubliceerd op 30 juni 2017

Verklaring van Paramaribo getekend

Op 9 juni 2016 heeft de vereniging Parea voor gay professionals in Suriname de Workplace Pride-conferentie georganiseerd in Suriname. Het doel van deze conferentie was het stimuleren van diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer.

Vandaag was het de tweede keer dat werkgevers de ‘Verklaring van Paramaribo’ konden tekenen. Namens Alembo heeft Barbara Meije, HR manager, de Verklaring van Paramaribo getekend. Door het tekenen van deze verklaring heeft Alembo zich formeel uitgesproken dat zij inhoud geeft en zal blijven geven aan het ondersteunen van gelijkheid voor werknemers in zaken zoals voorzieningen, carrièremogelijkheden voor haar werknemers.

Alembo heeft al jarenlang een genderneutraal beleid. We hebben dit o.a. verwoord in de Gedragscode, het Arbeidsreglement en voorzieningen. Dit is een mooie en goede basis. Toch kunnen we nog meer doen om werknemers te stimuleren gebruik te maken van de mogelijkheden om vanuit gelijkheid te handelen, te leven, te zijn wie je bent binnen en buiten Alembo. Een mooie HR uitdaging die we inhoud zullen geven.

 

– gepubliceerd op 13 juni 2017

Ondernemerschap 20 mei 2017

Op 20 mei j.l. organiseerde Alembo een event met als thema: Ondernemerschap.
Met dit soort events willen we onze collega’s een extra stimulans geven om zichzelf verder te ontwikkelen zowel binnen als buiten Alembo. Eline Verhek deelde met de bezoekers haar visie over ondernemerschap binnen werknemerschap (intrapreneur) of gecombineerd met werknemerschap. In haar visie is Alembo een platform om kwaliteiten die horen bij ondernemerschap te ontwikkelen en een persoonlijke (ook financiële ) groei te kunnen realiseren.

Onze gast-ondernemer de heer Lloyd Burleson sprak over de uitdagingen bij het starten van een nieuw bedrijf. Deze volhardende ondernemer heeft een houtskool productiebedrijf opgezet. Zijn pakkende bijdrage had de bedoeling mensen te inspireren om ondanks uitdagende externe omstandigheden toch hun zakelijke droom te blijven realiseren.
Mevrouw Jacklyn Mack, ondernemer/kledingontwerpster, heeft ons verrast met een modeshow van haar prachtige kledingstukken. Deze werden getoond door een mix van Alembo-collega’s en haar eigen modellen.

Na de overhandiging van een presentje door onze event coordinators Gail en Dimitrie werd het officieel gedeelte van deze avond afgesloten met een spetterende show van de winnaars van de Grand Prix Scholencompetitie (Paulusschool) onder leiding van Marcelino Zandwijken (DBE studios) die ons ook met een flashmob-dans verraste.

– gepubliceerd op 5 juni 2017

Learning Corner Alembo

Taalontwikkeling stimuleren is een van de thema’s dit jaar binnen Alembo. We geven dit op verschillende manieren inhoud, o.a. door trainingen in taalvaardigheid, workshops over Story telling en het aanbieden van leesmateriaal. Het doel hiervan is om de kennis, inzichten en taalvaardigheid verder te ontwikkelen.

In onze ‘Coffee Corner’ kunnen we nu lezen. Tijdens de lunch of koffiebreak kan er gebladerd worden in deze boeken, kranten en tijdschriften. Dit aanbod zal worden uitgebreid. Boeken mogen ook te leen mee naar huis genomen worden.

Velen laten zich dit geen twee keer zeggen en zijn reeds begonnen met lezen

Laat ons weten wat je ervan denkt en nuttig je kopje koffie of thee al lezende. Because reading is the key to learning!

 

– gepubliceerd op 11 april 2017